11 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6487 sayılı yasanın "Alkollü içkilerin her ne suretle olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamaz" hükmü gereği sitemizin "Şaraplarımız" bölümüne erişemiyorsunuz.

Kapadokya ve Bağcılık

Kapadokya’da bağcılığın bu denli gelişmesinin ardındaki nedeni Kızılırmak’ın , bölgenin volkanik toprak özelliği ve arazinin engebeli yapısının uyum içinde eski çağlardan beri varoluşudur. Kapadokya’da şarabın ne zaman ortaya çıktığı bilinmemekle birlikte , üzüm yetiştiriciliği ve üzümden şarap elde etmenin bölge tarihi kadar eski olduğu düşünülebilir.Yine aynı şekilde, şarabın doğum yerlerinden birisi olarak kabul edilen ve M.Ö 3000 lerde şarap üretilen Mezopotamya bölgesi’nin batı sınırlarının tarihsel Kapadokya’nın doğusuna dayandığı ( Fırat Nehri) düşünülecek olursa , Kapadokya bölgesi de hemen yanıbaşında üretilen bu üründen nasibini almış olmalıdır..

  • Emir Üzümü

    Emir. Kapadokya yöresinin sulu, beyaz bir üzüm cinsidir. Beyaz şarap üretiminde yoğun olarak tercih edilen bir türdür.

    DEVAMI
  • Kalecik Karası

    Kalecik Karası, Kızılırmak Vadisinin Ankara ili Kalecik ilçesi sınırları içerisindeki yetişen, kırmızı şaraplık..

    DEVAMI
  • Hevenk Üzümü

    Mor puslu renkli bir üzümdür. Tatlı bir çeşittir. Eylül ayında olgunlaşır. Hemen hemen her evin bahçesinde çardak olarak yetiştirilir.

    DEVAMI
  • Parmak Üzümü

    Genellikle sofralık olarak taze ya da kurutulmuş şekilde kullanılan bir beyaz üzüm çeşididir.

    DEVAMI
  • Gül Üzümü

    Kapadokya'da ender olarak yetiştirilen gül üzümü, pembe şarap yapımında kullanılan yoğun aroma ve kokuya sahip bir üzümdür.

    DEVAMI
  • Dimrit Üzümü

    Bölgede üretilen üzümlerin yaklaşık %65 ini oluşturur. Erkenci bir üzüm çeşididir. Daha çok sofralık olarak ve pekmez yapımında kullanılır.

    DEVAMI